
3.14
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,… více o Medzevská bramborová polévka
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky. V… více o Pórkovo-bramborová polévka
Jestli jste zaplaveni úrodou cuket ze zahrady, ať už vlastní, nebo někoho z vašich známých,… Celý článek
Co si takhle připravit letní osvěžení ke kávě v podobě buchty s broskvemi? Zabijete tak dvě… Celý článek
Vynikající na chleba a do pomazánek, ale i pro rychlou přípravu teplých pokrmů, jako jsou… Celý článek
Rajská jablíčka se již začala červenat na našich polích, zahradách i balkonech. A jestliže… Celý článek
Zpracujeme na vále v těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem, obrácenou… více o Zamilovaná očka
Z droždí, poloviny vlažného mléka a cukru udělat kvásek. Ten pak vlijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, lžičku soli a… více o Slané rohlíčky
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme… více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Avokáda rozmačkáme v misce na kaši, pridáme nadrobno nakrájenou asi půlku cibule, na kostičky nakrájená rajčata,… více o Avokádové guacamole
Nakrájenou bagetu opečeme na pánvi s olivovým olejem. Tuňák rozdrobíme a smícháme s ostatními surovinami. Natřeme na… více o Tuňáková bruschetta
Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo. Pak podusíme na másle a zalijeme asi 1,5 l vody. Přidáme vegetu a vaříme dokud… více o Mrkvičková polévka
Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit… více o Tulácký guláš
Cukr, mandle a bílky smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na 2 poloviny. Jednu část necháme a… více o Hříbečky
Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem.… více o Nakládaný hermelín
Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme. Na pánev přidáme protlak a prohřejeme. … více o Silná rajská omáčka
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou… více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kávu i se sedlinou, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec… více o Jednoduchá kávová roláda