1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
2. Mezitím - vydloubání chleba - udělat středně velké kolečko jako pokličku, chleba rukou vydlabat.
3. Až se začně voda vařit, přidat zásmažku - půlka malého másla + mouka - zahustit, na konec přilít studenou vodu a přidat do polévku, až zhoustne. A začně se znova vařit!!!!
4. Nalít do chlebíku a podávat :-)
POZOR NA PODRAVKU - obsahuje více než 50 % soli.
Nešetřit s hříbkama ani bramborem :-)
*** *** *** *** ***
Vydloubaný chleba:
Kuličky - se sýrem, paprikou, čímkoliv, osmahnout na pánvi.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič