3.12
Uzené maso nakrájíme na plátky a povaříme 10 minut. Uvaříme oloupané brambory a rozmačkáme je. Necháme vychladnout. Do… více o Bramborové knedlíky plněné uzeným
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje,… více o Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a… více o Plněné bramborové knedlíky
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Bílé těsto: listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a popíchané vidličkou pečeme na opačné straně mírně… více o Krémeš jihoslovanský
Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme vznikne 6 plátků. Utrhneme asi 50 cm pruh alobalu a potřeme řádně olejem s kořením,… více o Kuřecí plátek v alobalu
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech. Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché… více o Řecké kuře v peřince
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku. Když cibulka… více o Slaná roláda z listového těsta
Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko. Do zadělávací mísy… více o Plzeňské rozpeky
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme… více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Krém: Strouhané ořechy vložíme do vařícího mléka a necháme pomalu vystydnout. V míse utřeme máslo s cukrem a spojíme… více o Vánoční dort
Připravíme si kvásek z droždí, mléka a cukru. Smícháme s moukou, vejcem, olejem a solí. Těsto necháme vykynout. Po… více o Rozpeky
Nakrájené kuřecí maso na nudličky okořeníme granulovaným česnekem, mletou paprikou (nesolíme kvůli nivě) a orestujeme… více o Kuřecí maso s nivou ve smetanové omáčce
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme… více o Rychlá květáková polévka
Mleté maso v míse rozmícháme s jemně nasekanou jarní cibulkou (spodní část), zjemníme hořčicí a kečupem. Zároveň… více o Barbecue Burger
Kakao, kr. cukr a mléko v menším hrnci a na mírném ohni necháme rozvařit. Když se hmota vaří, přidáme 100 g másla a… více o Nepečený kokosový kmen