Syrové brambory jemně nastrouháme, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva, sůl. Zředíme mlékem na hustší lívancové těsto. Smažíme nejlépe v lívanečníku na oleji dozlatova z obou stran. Sypeme skořicovým cukrem, potíráme džemem nebo povidly. Zdobíme šlehaným tvarohem, zákysem nebo jogurtem.
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát