Syrové brambory jemně nastrouháme, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva, sůl. Zředíme mlékem na hustší lívancové těsto. Smažíme nejlépe v lívanečníku na oleji dozlatova z obou stran. Sypeme skořicovým cukrem, potíráme džemem nebo povidly. Zdobíme šlehaným tvarohem, zákysem nebo jogurtem.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou