Bramborové placky s povidly a mákem K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr nebo aroma, mouku a vypracujeme těsto, které… více o Bramborové placky s povidly a mákem
Bramborové šišky s mákem Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto. Tvarujeme šišky, které vaříme ve vodě. Vařené… více o Bramborové šišky s mákem
Bramborové placky se zakysanou smetanou Brambory rozšťoucháme nahrubo (ne na kaši). Brambory, vejce a smetanu smícháme v misce. Osolíme, okmínujeme a dle… více o Bramborové placky se zakysanou smetanou
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou… Ať už si je dáte se sklenicí mléka, hrnkem horkého čaje, nebo dobrou kávou, křupavé sušenky… Celý článek
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a… Špagetová dýně sice není tak populární jako hokkaidó, máslová nebo muškátová dýně, o to víc… Celý článek
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám… Bílkoviny jsou v dnešní době velmi populární a stále častěji se o nich mluví jako o základu… Celý článek
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte? I méně zkušený houbař při hledání celkem bezpečně pozná, že to, na co právě kouká v trávě nebo… Celý článek
Bramborák rodeo Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný… více o Bramborák rodeo
Čatní z jablek Jablka nakrájet na plátky. Přidat koření a česnek nakrájený na plátky. Rozvařit. Přidat cukr, ocet a rozinky. Povařit.… více o Čatní z jablek
Vánoční kysané zelí Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem a kořením. Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho… více o Vánoční kysané zelí
Dort Bořek stavitel Žloutky vyšleháme s vodou do pěny, přidáme oba cukry, šleháme min. 5 minut, prosejeme mouku s práškem do pečiva,… více o Dort Bořek stavitel
Králík na víně a zelenině Naporcovaného a osoleného králíka vaříme v tlakovém hrnci spolu s novým kořením,bobkovým listem a velkým množstvím… více o Králík na víně a zelenině
Perník na plech Do mísy postupně dáváme:2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek vlažného mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce,… více o Perník na plech
Halušky z kynutého těsta Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy přesypeme hrubou mouku, přidáme… více o Halušky z kynutého těsta
Roštěnky se smetanovou omáčkou Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme.… více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Tortilly s kuřecím masem TĚSTO NA TORTILLY 1. Dáme si mouku do mísy, vložíme vodu, sádlo a sůl. 2. Zaděláme těsto a smažíme na teflonové pánvi… více o Tortilly s kuřecím masem
Fifinčin hrníčkový perník Připravíme si dvě mísy. Do první smícháme mouku, cukr, prášek do perníku, kakao a ručně promícháme. Do druhé misky… více o Fifinčin hrníčkový perník
Letní jahodové řezy Žloutky s cukrem utřeme, přidáme zbylé suroviny na těsto a vmícháme sníh. Toto nalijeme do vymazané a vysypané formy… více o Letní jahodové řezy
Jednoduchý salát s lehkými… Postup je velmi jednoduchý. Na menší kousky si nakrájíme čínského zelí, cherry rajčátka, okurek a tvrdý sýr. To vše… více o Jednoduchý salát s lehkými rýžovými chlebíčky