
3.08
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě „klihovatí“ – nožičky, hlavy, kůže, kolínka apod.… více o Sulc – recept po babičce
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v… více o Sádlovky – recept po babičce
Různé typy kynutých těst zkouším už dlouho, ale tenhle mě konečně opravdu příjemně překvapil. Mléko si ohřejeme v… více o Recept na výborné a snadné kynuté těsto na buchty a koláče
Ocet je běžnou součástí každé domácnosti. Jenže octů existuje celá řada a na ten jablečný… Celý článek
Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Kdybyste vešli do jakékoli školní třídy, nejspíš byste uviděli pár dětí, které v lavici… Celý článek
Ladronka poslední srpnovou neděli byla lahůdková. Patnáctý ročník gastronomického festivalu F… Celý článek
Dortovou formu vyložíme na dně i po stěnách piškoty. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Měkký… více o Borůvkový tvarohový dort
Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme… více o Szigligetská roláda
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao,… více o Jablkový koláč s rumem
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme (můžeme použít i grilovací koření), položíme plátek šunky, na něj půlku… více o Kuřecí tajemství
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme… více o Sýrový nákyp se smetanou
Všechny ingredience zpracovat do pružného těsta (zdá-li se tuhé, můžeme přidat trochu mléka). Necháme 10 minut… více o Vdolečky bez kynutí
Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanlkový cukr, kůru, a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem.… více o Bábovka laciná
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca… více o Bavorské vdolky z domácí pekárny
Kousky tvarůžků smícháme s tatarskou omáčkou, cibulí, pepřem a paprikou. Dáváme na máslem namazaný chléb (moskevký,… více o Tvarůžková pomazánka extra
Čokoládu a cukr rozpustíme do mléka a v poháru skrášlíme šlehačkou a grankem. více o Teplá čokoláda
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, dáme na vál, uděláme do směsi důlek, vyklopíme vejce, na to dáme… více o Křehký rebarborový koláč
Vepřovou plec asi půl kg nakrájíme na kostičky a osolíme,opepříme. V hrnci na lžíci oleji spěníme lžíci cukru a… více o Plec na karamelu