
3.08
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě „klihovatí“ – nožičky, hlavy, kůže, kolínka apod.… více o Sulc – recept po babičce
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v… více o Sádlovky – recept po babičce
Různé typy kynutých těst zkouším už dlouho, ale tenhle mě konečně opravdu příjemně překvapil. Mléko si ohřejeme v… více o Recept na výborné a snadné kynuté těsto na buchty a koláče
Kopr je bylinka, kterou buď milujete, nebo nenávidíte, nic mezi tím. Patříte-li do první… Celý článek
Grilovaná vepřová žebra patří mezi skutečné lahůdky. Jejich chuti se máloco vyrovná. A i když… Celý článek
Letní drinky jsou osvěžující, nicméně ne každý chce nebo si může dopřát ten alkoholický.… Celý článek
Tajná ingredience, kterou hojně používaly už naše babičky a maminky, je stále v kurzu.… Celý článek
Do mísy s moukou a kváskem přidáme ostatní přísady, vypracujeme hladké těsto a necháme 20minut odpočinout. Pak ho… více o Nutelové rohlíčky
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme… více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou… více o Sýrové válečky
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a… více o Houbová žemlovka
uvařte v osolené vodě nebo v páře doměkka. V kastrůlku zahřejte med a harissu. Přidejte datle (použít lze i sušené,… více o Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem
1. Na lžíci oleje osmahneme na pánvi pokrájenou slaninu s cibulí, přidáme nasekaný česnek a nadrobno nakrájené chilli… více o Čokoládový guláš
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Mezitím si na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibulku do sklovata a… více o Linguine pomodori
LUŠTĚNINY PŘEDEM NESOLIT !! (by se neuvařily) Čočku proprat v cedníku, dáme do hrnce a zalijeme ji studenou H2O asi… více o Čočka
1. Promícháme sypké ingredience. 2. Přidáme máslo, mrkev, vejce a podle potřeby mléko. 3. pečeme ve středně vyhřáté… více o Mrkvová buchta
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí… více o Dalamánky z chlebové mouky
Vejce vyšleháme s cukrem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k hmotě. Následně vmícháme kysanou smetanu a… více o Bábovka s kysanou smetanou na plech
Maso nakrájet na kostky, osolit a dát vařit. Postupně podle tvrdosti přidáváme další ingredience. Nejprve nakrájené… více o Boršč podle mojí mámy