
2.18
Na oleji uděláme klasické topinky a přendáme na talíř. Na tu samou pánev dáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno… více o Pálivá topinka s cibulkou
Předem namočenou čočku vaříme v osolené vodě doměkka. V jiném hrnci na oleji osmažíme 1,5 cibule nakrájené nahrubo.… více o Rýže a čočka s cibulkou – příloha
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle… více o Chlebový knedlík bez vajec
Léto tráví většina z nás na dovolené u moře nebo objevováním exotiky. Známý cukrář Pepa… Celý článek
Kulinářskému světu vládne trend zero waste, tedy neplýtvat potravinami, ale naučit se je… Celý článek
Taky máte pocit, že léto přichází každý rok dřív, než se na něj stihnete připravit? Jestli se… Celý článek
Zdravé zažívání je pro naše tělo stejně důležité jako kvalitní spánek či pravidelný pohyb.… Celý článek
Žloutky, tuk, cukr moučku a kakao šleháme do pěny. Střídavě přidáváme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto… více o Mandarinkový koláč
Ovoce nakrájíme na malé kousky, vsypeme na plech, dáme borůvkový kompot a vše ostatní, promícháme a dáme do trouby péct… více o Pečené ovoce na čaj
Vejce a okurku nakrájet na kostičky, přidat prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smíchat. Podáváme ke… více o Provensálská omáčka
Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do… více o Asijské tajemství
Maso zlehka naklepeme,osolíme,opepříme a pokmínujem. V hrnci si rozpálíme olej a vložíme do něj na kostky nakrájenou… více o Vepřová krkovice na tmavém pivu
Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu, vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše… více o Banánové řezy (Margot)
Těsto: Do připravené mísy nasypeme mouku s moučkovým cukrem a kakaem a smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo a znovu… více o Čokobuchta
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno, z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na… více o Dýňová polévka
Červený olej vznikne rozpálením obyčejného oleje do kterého přidáte nakrájenou feferonku..Pak to přidáte k masu, ale… více o Slepice v červeném oleji
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou… více o Dušená krkovička se zeleninou
Mrkev omyjeme,oloupeme nastrouháme na jemno. Jablka omyjeme,můžeme i nemusíme oloupat a také nastrouhámé na jemno. … více o Salát z mrkví a jablek
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme… více o Třešňový pohár pro dospělé