
3.3
Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce… více o Tvarohový makovec
Semeleme mák. Jablka použijeme zavařená – necelé dvě sklenice a zamícháme do nich solamyl (asi 2 lžíce). Velký plech… více o Jablečný makovec
Ve větší míse smícháme všechny přísady a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (můžeme dát i do bábovkové… více o Nejlepší makovec
Podzim je bohatý na plody mnoha tvarů a barev, které nemusíte využít jen při vaření, pečení,… Celý článek
Jemná květinová vůně, čistý zelený čaj a promyšlená výroba dělají z jasmínového čaje… Celý článek
Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám rozehřívat trouba? V tom případě pro vás máme… Celý článek
Říká se, že ve víně je pravda, v burčáku zdraví. Chcete-li tedy během babího léta prospět… Celý článek
Čočku na 1 hodinu namočíme do vody, pak ji 15 minut vaříme, přidáme k ní rýži a zase 20 minut vaříme (do měkka). Na… více o Čočka s rýží
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme a brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme. Mezitím si osmažíme cibulku na oleji.… více o Šťouchané brambory
Umyjeme jahody a ostružiny a rozdělíme je do dvou misek. Jahody překrojíme na polovinu a hodíme s ostružinami do… více o Black & Strawberries mix
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.… více o Odlehčený žemlový knedlík
Cukr na mírném ohni zkaramelizujeme, přidáme salko, povaříme a odstavíme z ohně. Přidáme posekané máslo, burizony a… více o Burizonové kuličky
- všechno smíchat dohromady, až vnikne řídká lepivá kaše (řídíme přes množství strouhanky) - kuřecí prsa na tenké… více o Pivní kuřecí rarášci
Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed… více o Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Jednoduchy jako facka dve kostky tvarohu,hrnek polohrube mouky,dva zloudky,trosicku soli vypracujes testo klidne… více o Tvarohové knedlíky od Helenky
Cukr utřeme s vejci a změklou Herou. Poté přidáme med a koření. Do vzniklé kašičky vmícháme mouku se sodou. … více o Měkké medové perníčky
Naloupete syrové brambory (dle množství), zelí (kyselé nebo jiné/dle množství) propláchnete, scedíte, nakrájete na… více o Bramborová bomba
Pekáček vypláchneme studenou vodou a na dno rozprostřeme polovinu množství syrové hmoty. Každý plátek gothaje potřeme… více o Sekaná pro Otesánky
Kapustu opereme, na tenké nudličky nakrájenou dáme udusiti za občasného podlévání vodou. Změklou kapustu necháme… více o Kapustové karbanátky se zázvorem