Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, jen je budeme déle péct). Salám (slovenský točený) nakrájíme na kostky, houby pokrájíme, přidáme trochu oleje (asi 2 lžíce), 2 lžíce sójové omáčky, prolisovaný česnek, vejce, sůl, koření, vegetu, trochu kmínu, bazalku a společně zamícháme. Brambory scedíme a necháme chvíli vychladnout (aby nepálily). Nakrájíme je, posypeme trochou bazalky, kmínu, soli, papriky a promícháme.
Maso vysypeme na brambory posypané a promíchané s bazalkou, kmínem, paprikou a solí. Vše smícháme, navrch dáme trochu másla a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180–200 °C.
Potom brambory odkryjeme a necháme ještě dopéct dokřupava. 10 minut před dopečením naskládáme na brambory plátky šunky, vše zasypeme sýrem a necháme dopéct a sýr rozpustit.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Cuketu nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji. Přidáme mraženou zeleninu jakou máme rádi, mírně podlejeme a…
více o Kuskus s cuketou a parmezánem
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka