Nastrouháme 4 okurky a smícháme se 3–4 lžícemi plnotučné hořčice.
Na to nakrájíme brambory a pět vajec.
Přidáme sůl, majonézu, pepř, nálev z Moravanky a nakrájenou zeleninu z Moravanky. Zamícháme s nálevem ze 2 lžic oleje, půl hrnku krystalu a 2 lžic octa. Pomalu vše promícháme a necháme vychladit.
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka