Nastrouháme 4 okurky a smícháme se 3–4 lžícemi plnotučné hořčice.
Na to nakrájíme brambory a pět vajec.
Přidáme sůl, majonézu, pepř, nálev z Moravanky a nakrájenou zeleninu z Moravanky. Zamícháme s nálevem ze 2 lžic oleje, půl hrnku krystalu a 2 lžic octa. Pomalu vše promícháme a necháme vychladit.
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka