Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly obalené v mouce – nesmí se spojit do jednolité masy. Pekáč vymažeme hodně sádlem, vsypeme do něj brambory a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme do zlatova, jednou obrátit. Po upečení ještě domastíme. Také můžeme polít mlékem s rozšlehaným vejcem a nechat dopéct.
Podáváme k masovým pokrmům, ale chutnají i jen s mlékem nebo kyškou.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku