Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly obalené v mouce – nesmí se spojit do jednolité masy. Pekáč vymažeme hodně sádlem, vsypeme do něj brambory a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme do zlatova, jednou obrátit. Po upečení ještě domastíme. Také můžeme polít mlékem s rozšlehaným vejcem a nechat dopéct.
Podáváme k masovým pokrmům, ale chutnají i jen s mlékem nebo kyškou.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát