
2.76
Uzené maso zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Na oleji orestujeme nastrouhaný celer a na kostky nakrájené brambory,… více o Čočková polévka s uzeným masem
Sýr a majonézu dobře vymícháme, přidáme mleté maso nebo salám, nastrouhanou mrkev, křen, sůl a cukr. Podáváme na… více o Křenová pomazánka s uzeným masem
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením.… více o Fazolová polévka s uzeným masem
Zavařování ovoce, to nemusí být jen džemy a kompoty. Zkuste si z ovocné úrody udělat i pečený… Celý článek
Švestkové koláče ke konci léta neodmyslitelně patří a voní prázdninovými vzpomínkami. Navíc… Celý článek
Začátek školního roku je za dveřmi a s ním i každodenní kolotoč snídaní a svačin. Jenže co… Celý článek
Když se urodí hodně rajčat, je domácí kečup jedním z nejlepších způsobů, jak se dají zpracovat… Celý článek
Mouku smícháme s cukrem a kokosem. Přidáme pokrájené máslo a zpracujeme těsto, které necháme hodinu v chladničce… více o Kokosove cukrovi
Zpracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kolečka nebo oválky, upečeme při 220 °C. Cukroví se při pečení nafoukne. Upečené… více o Bubliny
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny… více o Jablka se slaninou a brambory
Nejdříve nakrájíme cibuli na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Pod pokličkou necháme… více o Maminčina cibulačka
Cibule (čím více, tím lépe) a papriku nakrájíme najemno. Maso rozkrájíme na kostičky (měly by být menší, aby nepadaly… více o Pikantní směs na topinky
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad… více o Chlebový salát Panzanella
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Nakrájenou cibulku si osmahneme v hrnci a přidáme maso. Až je maso osmahnuté,… více o Rozlétaní ptáčci
1. Kompot rozmixujeme i se šťávou, přidáme ostatní suroviny a vyšleháme těsto. Nalijeme do vymazané a vysypané formy,… více o Ananasový sen
Jehněčí s omáčkou 1. Očištěnou kýtu ochutíme pepřem a solí, stáhneme provázkem, posypeme rozmarýnem a potřeme… více o Do růžova pečená jehněčí kýta na rozmarýnu s lyonskými bramborami
Česnek oloupeme a půlku hlavičky rozkrájíme po stroužkách na slabé kolečka. Ty orestujeme na rozpáleném sádle či másle… více o Česnečka pro labužníky
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné… více o Svatební koláčky paní Rakové
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku… více o Parmigiana – italský zapečený lilek (odlehčená verze)