3.25
Vše smícháme šlehačem, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polijeme čoko polevou,… více o Perník s mandlemi a kokosem
Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou… více o Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré
Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce,… více o Dalamánky s mandlemi
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Uděláme si těsto na košíčky, můžete použít jakýkoliv recept, na který jste jinak zvyklí, ale měly by být kakaové. Do… více o Kakaové košíčky s tvarohem a ovocem
Připravíme těstíčko z jemně nastrouhané brambory, česneku, majoránky, soli pepře, lžíce strouhanky, 2 lžic hladké mouky… více o Kuřecí řízky Ondráš
Nivu nastrouháme najemno, přidáme smetanu, pomazánkové máslo, majomézu, tymián a vše dobře promícháme. Rajčata omyjeme… více o Pomazánka z třené nivy v rajčatech
Vodu zahřejeme v kastrůlku, přidáme máslo, cukr a kakao a na mírném ohni mícháme, až se vše spojí a rozpustí, oddělíme… více o Vodňanské řezy
Vypracujeme těsto a vykrajujeme různé tvary perníčků a upečeme. Kdo nechce dělat tak velkou dávku, tak buď udělá z… více o Perníčky švagrové Evičky
Dvě lžíce mleté skořice přelijeme litrem vřelé vody a necháme při pokojové teplotě vychladnout, pak přecedíme přes… více o „Skořicový elixír“
Popis přípravy: Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Restujeme je zvolna… více o Kuře na smetaně
Vše smícháme ( vajíčka do pomazánky nastrouháme ) a dáme do ledničky vychladnout. Natíráme na chléb nebo jiné pečivo. více o Babiččina pomazánka
NA 2 LŽÍCÍCH SÁDLA ZLEHKA OSMAHNĚTE NAJEMNO NAKRÁJENOU 1 VELKOU CIBULI. VLOŽTE 400 G PROROSTLÉHO VEPŘOVÉHO MASA… více o Výborný segedinský guláš
V pánvi na olivovém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky dokud se co nejvíce tuku nezmění v olej. … více o Těstoviny amatriciana
Rohlíky namočíme v mléce a vymačkané dame k masu s dalšími ingrediencemi.Vše důkladně promícháme.Tuto hmotu dáme do… více o Sekaná z domácí pekárny
Ušleháme máslo s cukrem, zašleháme žloutky a zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Upečeme na vymazaném a vysypaném… více o Máslové řezy