
3.25
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme. Náplň: měkký… více o Palačinky se sýrovou náplní
Rajče pokrájíme na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouháme, všechny suroviny promícháme s rýží a směsí… více o Lehké papriky se sýrovou náplní
Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před… více o Pečené brambory se sýrovou omáčkou
Představte si dort, jehož část se vznáší ve vzduchu. Nejde o kouzlo ani optický klam, ale o… Celý článek
Výhodou švestek je, že z nich můžete vařit celý rok. Jsou skvělé sušené, mražené, destilované,… Celý článek
Zavařování ovoce, to nemusí být jen džemy a kompoty. Zkuste si z ovocné úrody udělat i pečený… Celý článek
Švestkové koláče ke konci léta neodmyslitelně patří a voní prázdninovými vzpomínkami. Navíc… Celý článek
Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a… více o Kuřecí prsíčka po florentinsku
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs… více o Kuřecí roláda s mletým masem
Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a… více o Pivovarské tajemství
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po… více o Větrníčky se slanou náplní
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli… více o Nákyp z kyselého zelí a brambor
- Smícháme mléko a cukr a vyrobíme kvásek. - Do mouky přisypeme lžičku soli. promícháme s kváskem. - po případě… více o Bavorské vdolečky
Ovesné vločky smícháme s kokosem, semínky, nahrubo nasekanými rozinkami, olejem, vanilkou, skořicí a vejcem. Na závěr… více o Kokosové placičky
Těsto: Do hrníčku si rozmíchejte sodu s octem (pění). Do hrnce na vaření dejte rozehřát na mírný oheň máslo s medem,… více o Marlenka – starodávný recept ruských žen
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v… více o Linecké košíčky
Krůtí prsa naklepeme, okořeníme, potřeme česnekem a smažíme na pánvi. Papriku nakrájíme na kousky dáme na pánev s… více o Krůtí prsa se sýrovou omáčkou a opečenou zeleninou
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout. Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek,… více o Pikantní vepřové se smaženou rýží
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením (pálivou paprikou a grilovacím). Drobně nakrájenou cibulku… více o Kvikot z Raffaelova kotle