Brambory v papiňáku Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku (nakrájenou… více o Brambory v papiňáku
Brambory ve slanině Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory… více o Brambory ve slanině
Brambory s tvarohem Brambory omyjte studenou vodou a nakrájejte. Nakrájené brambory dejte vařit do hrnce s osolenou vodou. Mezitím si… více o Brambory s tvarohem
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny! Nemusíte strávit v kuchyni dvě hodiny, abyste uvařili dobře a zdravě. Stačí vědět, jak na to.… Celý článek
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první… Nadýchané okraje, tenoučké těsto a lahodná rajčatová omáčka s mozzarellou a čerstvou bazalkou.… Celý článek
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až… Těstoviny jsou tak variabilní surovina, že vám vůbec nebude vadit jíst je celý pracovní týden.… Celý článek
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč… Černý bez je rostlina, která se již po staletí používá v lidovém léčitelství, a jeho květy lze… Celý článek
Chlebovník Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého… více o Chlebovník
Sladké knedlíky ze spařeného těsta Mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm máslo. Vroucí mléko nalijeme do prosáté mouky smíchané s kypřícím práškem,… více o Sladké knedlíky ze spařeného těsta
Smetanové kremrole Těsto vypracujeme smícháním a řádným propracováním všech surovin a necháme v ledničce nejméně hodinu odležet (čím déle,… více o Smetanové kremrole
Špagety s nivou Dáme vařit špagety do osolené vody. Mezitím nakrájíme malou cibuli na malé kousky. Stejně nakrájíme šunku (dušenou)… více o Špagety s nivou
Zelňačka od Kewa Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, přidáme koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší… více o Zelňačka od Kewa
Čočková sekaná Čočku naložíme do vody a necháme několik hodin stát. Můžeme také přes noc. Potom čočku ve stejné vodě doměkka uvaříme.… více o Čočková sekaná
Žloutkové věnečky z odpalovaného… Mléko s máslem a solí přivedu do varu, stáhnu plamen a najednou vsypu mouku, míchám až z toho vznikne jakoby "knedlík"… více o Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Opilé Míša řezy Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a 1/2 cukru vyšleháme sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem, přidáme olej,… více o Opilé Míša řezy
Krabí pomazánka Krabí tyčinky nakrájejte nadrobno. Nakrájejte na drobno nebo lehce rozmixujte také čtvrt menšího celeru a asi půlku… více o Krabí pomazánka
Rajská omáčka z džusu Do hrnce hodíme kousek másla a nakrájenou cibulku. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček… více o Rajská omáčka z džusu
Znojemský lák na okurky Ingredience smícháme a povaříme. Sklenice naplníme okurkami, křenem, mrkví, cibulí, koprem a lákem. Otřeme vršek… více o Znojemský lák na okurky
Žabí huby II. Všechno suroviny zpracujeme dohramady, uděláme těsto a necháme aspoň 2 hodiny odležet v chladu. Vyválíme těsto… více o Žabí huby II.