
4
Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny (když děláme ručně vařečkou, tak alespoň půl hoďky). Přidáme promíchanou mouku s… více o Makovec s krémem
Žloutky s vodou a cukrem ušlehejte, přidejte směs mouky, máku a prášku do pečiva. Nakonec lehce vmíchejte sníh ze… více o Makovníček s krémem
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme lžící cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít na teplém místě… více o Buchtičky s krémem
Slavit nemusíte jen začátek prázdnin, ale i jejich konec, který se bohužel nezadržitelně blíží… Celý článek
Devětadvacetiletý Luke Vincentini se na rozdíl od většiny cukrářů nevěnuje jen klasickým… Celý článek
Když na konci léta dozrají hrušky, je důležité je rychle zpracovat, aby se nezkazily. Pokud je… Celý článek
Dokonalé jídlo začíná dokonalou přípravou. Profesionální kuchaři to dobře vědí, příprava… Celý článek
Uvařené studené brambory nastrouháme, osolíme a propracujeme s moukou až se těsto na vále nelepí!! Z těsta vyvalujeme… více o Bramborové obloučky
Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky… více o Čokoládový moučník
Jablka nahrubo nastrouháme, oříšky jemně umeleme a smícháme všechny ingredience. Smažíme jako klasické bramboráky,… více o Jablečné placičky
Z přísad vypracujeme těsto - pokud použijeme vlašské ořechy, rozsekáme je v mixéru, až vznikne kompaktní mastná hmota -… více o Ořechové lodičky z těsta bez cukru
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme. V Tunisku se podávají … více o Kefta – arabské karbanátky
Maso naklepeme osolíme bylinkovou solí ,opepříme,namažeme kremžskou hořčicí.Položíme slabý plátek krkovice nebo… více o Vepřová krkovice zabalená jako ptáček
Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut. Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a… více o Velikonoční houbová nádivka
Třešně a meruňky vypeckujeme, z jablek odstraníme jádřince a citrony oloupeme. Větší ovoce pokrájíme. Všechno ovoce v… více o Pečený čajíček
Do pekárny vlijeme mléko, přidáme vejce a máslo nakrájené na kousky. Poté přidáme mouky a na závěr kvasnice. Na pořadí… více o Housky z pekárny
Cukr utřeme se žloutky a pomalu přidáváme horkou černou kávu. Vmícháme šlehačem do pěny a postupně vsypeme mouku… více o Sympatické řezy
1) Bílek si oddělíme od žloutků. 2) Žloutky si smícháme s cukrem, přidáme mléko a olej. Vše důkladně promícháme … více o Vynikající olejová bábovka
Čínské zelí očistit a nakrájet na drobné kousky, tofu nakrájet na malé kousky a osmažit do zlatova na olivovém oleji,… více o Tofu salát