Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme. Nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva a opět vyšleháme. Pokud je těsto tuhé, přidáme ještě vodu, sama osobně přidávám ještě asi 5 lžic, ale to záleží na situaci. Nakonec vyšleháme z bílků sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pak přidáme ovoce.
Pečeme při 180 °C v předem předehřáte troubě, až bude bublanina pěkně upečená.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát