Makovec raz dva Smícháme všechny ingredience dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný… více o Makovec raz dva
Křupavý bůček První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si… více o Křupavý bůček
Nakládaný bůček Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze… více o Nakládaný bůček
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i… Pokud jste si ještě nezkoušeli doma připravit sirup z bezových květů, určitě mu dejte šanci.… Celý článek
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek… Kuře je jedním z nejoblíbenějších typů masa. Je libové, jednoduché na přípravu a není na něm… Celý článek
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte… Bezové květy jsou snad všude okolo vás a vy už nevíte, jak je zužitkovat? Jestli z nich už… Celý článek
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se… 1. června mají všechny děti svátek, tak ať si ho pořádně užijí! Připravte jim to, co jim… Celý článek
Losos se smetanovo-česnekovou… Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. … více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Malinové rizoto s vanilkou Mléko (či vodu připravený nápoj Oves milk) dáme vařit do hrnce se silným dnem a přidáme do něj vanilkový lusk. Za… více o Malinové rizoto s vanilkou
Maso po staročesku Maso osolíme, naskládáme na plech, poklademe plátky másla, přidáme celý česnek a na osminky nakrájená jablka, podlijeme… více o Maso po staročesku
Pangas se žampiony a pórkem Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme… více o Pangas se žampiony a pórkem
Šodó Ušlehat víno, oba cukry, žloutky, vejce a citronovou kůru. Šlehat ve dodní lázni do zhoustnutí (nevařit). více o Šodó
Domácí zapékané müsli Vše rukama smícháme v míse. Přidáme sušené ovoce, rozinky, ořechy - vše podle chuti (já přidávám rozinky, brusinky,… více o Domácí zapékané müsli
Oblíbené houstičky Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu . Na pekárně navolíme program TĚSTO. Když se… více o Oblíbené houstičky
Muffiny s jarní cibulkou a slaninou 1. Troubu předehřejeme na 180°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Slaninu pokrájíme na kostičky, jarní… více o Muffiny s jarní cibulkou a slaninou
Výborný borůvkovo-švestkový koláč… Heru si vyndáme min. hodinu dopředu z lednice aby nám změkla. Do větší mísy si nasypeme všechny suroviny na těsto, Heru… více o Výborný borůvkovo-švestkový koláč s tvarohem
Pikantní gyros v housce Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme… více o Pikantní gyros v housce
Hovězí na houbách s kořenovou… Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu… více o Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Vídeňský bramborový salát Plachutta 1) očistit brambory, neloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit do rel. pevné konzistence bez rozvařených okrajů -… více o Vídeňský bramborový salát Plachutta