Makovec raz dva Smícháme všechny ingredience dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný… více o Makovec raz dva
Křupavý bůček První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si… více o Křupavý bůček
Nakládaný bůček Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze… více o Nakládaný bůček
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj… Nevěřili byste, jaké zázraky dokáže s dezertem pár kapek alkoholu. Vyzkoušejte báječný opilý… Celý článek
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky? Že jste o pískorkách ještě neslyšeli? Pak byste je měli určitě ochutnat. Jsou levné, rychlé a… Celý článek
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše Tuk na břiše bývá při hubnutí nejčastějším cílem. Zázračná pilulka, která by ho dokázala… Celý článek
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché… Když dnes mluvíme o rostlinné kuchyni, málokdo si vzpomene na ženu, která ji provozovala už… Celý článek
Hrabenciny rezy Plech vymazeme tukem a vysypeme moukou.Do mísy prosijeme mouku s pdp.přidame změklé máslo a vypracujeme těsto .Dve… více o Hrabenciny rezy
Míša řezy bez mouky Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme. Těsto… více o Míša řezy bez mouky
Špekáčky pikant RLD Na oleji zpěníme cibulku, přidáme protlak a vodu, utřený česnek a feferonku (tu lze vynechat). Necháme krátce povařit.… více o Špekáčky pikant RLD
Slovenská kapustnica – zelňačka z… Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky… více o Slovenská kapustnica – zelňačka z Topoľčan
Tiramisu Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme špetku soli a Lučinu. Vše dobře promícháme. Piškoty krátce namočíme do směsi z… více o Tiramisu
Dietní ptáčci 1. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na drobné… více o Dietní ptáčci
Myslivecké knoflíky Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme menší kolečka, která dáme na plech vyložený peč. papírem. Do sněhu pomalu… více o Myslivecké knoflíky
Pstruh se slaninou a jablky Vykuchané pstruhy omyjeme, osolíme, okmínujeme a pokapeme citronovou šťávou Položíme do alobalu vyloženého plátky… více o Pstruh se slaninou a jablky
Ementál s lososem Plátky sýra president ementál poklademe plátky lososa, zakápneme citronema stočíme do ruličky Ruličku spíchneme… více o Ementál s lososem
Sedlácké kroupy Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlejeme a dusíme do měkka. Umyté… více o Sedlácké kroupy
Kanec se šípkovou omáčkou Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají… více o Kanec se šípkovou omáčkou
Piškotový beránek Ingredience promícháme a pečeme v dobře vymazané (ideálně sádlem) a vysypané formě cca 45 minut. Po vychladnutí beránka… více o Piškotový beránek