Makovec raz dva Smícháme všechny ingredience dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný… více o Makovec raz dva
Křupavý bůček První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si… více o Křupavý bůček
Nakládaný bůček Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze… více o Nakládaný bůček
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich… Čirůvka májovka, které asi nikdo neřekne jinak než jen májovka, je jedna z nejchutnějších… Celý článek
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro… I když se rebarbora botanicky řadí mezi zeleninu, její kyselá chuť dokonale vynikne ve… Celý článek
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími Den matek se blíží, letos vychází na 11. května. Jaký dárek maminku potěší a zároveň bude… Celý článek
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá? Čeština je jazyk velmi barvitý, což se odráží i v názvech mnoha jídel. A nutno dodat, že jde… Celý článek
Ohnivé kuře Kuře naporcujeme na menší kousky, propícháme vidličkou a důkladně potřeme pastou z uvedených ingrediencí. Pokapeme… více o Ohnivé kuře
Mazanec velikonoční Hladkou mouku prosijeme přes síto do mísy přidáme: sůl, cukr, rozpuštěný tuk - nesmí být horký jinak těsto nevykyne, 2… více o Mazanec velikonoční
Drsňácká mísa Fazolky a brokolici uvaříme v páře (ne doměkka - musí zůstat křupavé), ostatní zleninu nakrájíme, pórek nasekáme na… více o Drsňácká mísa
Ryba se salsou Cibulky s natí a petržel pokrájíme dáme do ponorného mixéru, z půlky citrónu vymačkáme šťávu, přidáme hořčici, jogurt,… více o Ryba se salsou
Netradiční salát s cizrnou a… Na pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka a dáme stranou. Cuketu nakrájíme na proužky, posypeme bazalkou a… více o Netradiční salát s cizrnou a lososem
Skořicové uzlíky Do mísy rozdrobíme droždí,posypeme lžící cukru a zalijeme vlažným mlékem.Necháme v teple vzejít kvásek.Přidáme… více o Skořicové uzlíky
Croquembouche Odpalované těsto ********************* Připravíme si odvážené přísady. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou… více o Croquembouche
Kávové cukroví Kávu prosejeme sítkem najemno, přidáme ostatní suroviny a dobře zpracujeme. Těsto dáme asi na hodinku do lednice.… více o Kávové cukroví
Švejžužu vše smícháme v misce a necháme aspon přes noc uležet(čím dýl tím líp)já přidávám víc ostré papriky a kari. Po odležení… více o Švejžužu
Cizrna s tuňákem a šalvějí Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše… více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Gratinovaná kuřecí prsa Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v… více o Gratinovaná kuřecí prsa
Sekaná z domácí pekárny Rohlíky namočíme v mléce a vymačkané dame k masu s dalšími ingrediencemi.Vše důkladně promícháme.Tuto hmotu dáme do… více o Sekaná z domácí pekárny