Dresink: V misce rozmícháme žloutek, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a za stáleho šlehání přikapáváme olej, až obsah zhoustne. Poté vmícháme česnek, worcester, ančovičky a smetanu.
Toustový chleba nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi je orestujeme spolu s olivovým olejem. Až kostičky začnou zlátnout, přihodíme kousek másla, sůl, pepř a sekanou petrželku.
Do velké mísy natrháme salát, přidáme rozpůlená rajčátka, ančovičky osolíme a opepříme. Přidáme dresink a zlehka promícháme. Servírujeme na talíř, ozdobíme hoblinkami parmazánu, ančovičkami a bylinkovými krutony.
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké…
více o Caesar salát s kuřecím masem
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku…
více o Květáková polévka s mrkví
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu