3
Vršek toustového chleba odkrojíme a dáme stranou – nevyhazujeme! Vydlabeme co nejvíce chleba a polovinu střídky dáme… více o Nadívaný toust
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka, nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a… více o Celerový salát – zdravě a chutně
V salátové míse rozšleháme jogurt s citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme na malé kousky rozdrobený sýr. Jablka… více o Celerový salát s jablky a nivou
Buchta šup šup patří mezi ty nejjednodušší a nejvděčnější domácí moučníky, které si můžete… Celý článek
Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Rajčata v konzervě je fajn mít vždycky po ruce. Jsou laciná, dlouho vydrží a dokážou snadno… Celý článek
Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden… Celý článek
Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme… více o Kyjevský kotlet
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky… více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,… více o Pařížské kostky černobílé
Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mino marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2… více o Tvarohové hvězdičky DIA i NEDIA
Omytý a oloupaný celer nakrájíme na plátky silné asi 4 mm, které povaříme ve 2 litrech osolené vody zhruba 5 minut.… více o Smažený celer se sýrem
Na pánev s trochou oleje vhodíme nakrájenou slaninu na nudličky, opečeme do křupava, zvlášť smícháme žloutky s… více o Carbonara špagety z pravé Itálie
Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme… více o Česnečka s krutony
Čočku namočit, nejlíp přes noc. Uvařit. Osmažit cibuli, tu je možno osmažit na tučné části anglické. Přidat ostatní… více o Čočkové karbanátky
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.… více o Pikantní kuřecí nudličky
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku… více o Květáková polévka s mrkví
Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (efektní je, máme-li zelený i červený, popř.… více o Alenčin rychlý skládaný salát
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či… více o Dušené vepřové maso s hlívou