3
Vršek toustového chleba odkrojíme a dáme stranou – nevyhazujeme! Vydlabeme co nejvíce chleba a polovinu střídky dáme… více o Nadívaný toust
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka, nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a… více o Celerový salát – zdravě a chutně
V salátové míse rozšleháme jogurt s citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme na malé kousky rozdrobený sýr. Jablka… více o Celerový salát s jablky a nivou
Předvánoční shon začíná, ale i v této době potřebuje rodina něco do žaludku. Poradíme vám, jak… Celý článek
Pokud hledáte vánoční cukroví, které je jednoduché na přípravu a chuťově skvělé, zkuste… Celý článek
Pečení perníkových chaloupek patří k nejkouzelnějším vánočním tradicím. Američanka Natalie… Celý článek
Chutná doslova pohádkově a k Vánocům prostě patří. Vaječný likér můžete připravit jako jedlý… Celý článek
Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla… více o Zadělávaná slepice
Jablka nakrájíme na drobné kostičky. Vše ostatní smícháme a spojíme s jablky.¨2 formy srnčího hřbetu vymažeme máslem,… více o Jablkový srnčí hřbet
Zprudka rozpálíme olej a poklademe vepřové řízky (neklepat, jen naříznout), na ně anglickou slaninu a posypat bazalkou.… více o Vepřové maso na pivu
Do pekáčku naskládáme kuřecí špalíky, které okořeníme grilovacím kořením nebo vegetou a bazalkou. Zakápneme olejem.… více o Kuřecí špalíčky s nivou
Suroviny na těsto vymícháme do hladkého těsta, které nalijeme na vymazaný, vysypaný plech,na těsto nasypeme švestky,… více o Makovec se švestkami
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a… více o Martiny – martinské rohlíky
Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek, přidáme nastrouhané studené brambory, mouku, žloutky a lříci rumu.… více o Šťavnaté koblížky
Mouku, sýr a tuk zpracujeme na těsto, které vyválíme na tlouštku asi 5 mm. Plát potřeme rozšlehaným žloutkem, nakrájíme… více o Tyčinky z nivy
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty… více o Falešný tatarák z uzeniny
Brambory oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky, klademe na plech vymazaný olejem. Brambory na povrchu potřeme… více o Česnekové brambory
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a… více o Šneci z listového těsta
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku… více o Borůvkové knedlíky