Tuk s cukrem šleháme ve šlehači. Když je tuk pěkně našlehaný, přidáváme postupně celá vejce. Znovu dobře našleháme a nakonec zašleháme všechno kakao – opatrně nasypeme a pomalu šlehač pouštíme (raději přikryjeme nádobu, aby kakao nelítalo ven). Smícháme mouku s práškem do pečiva a potom ji postupně zamícháme do našlehaného krému (ten vyděláme do mísy a potom opatrně zamícháme mouku) střídavě s mlékem. Těsto dobře promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech – musí být větší s vyšším okrajem. Pečeme asi na 160 °C a nesmíme prvních 10–15 minut troubu otevírat, rádo se to sráží. Pečeme asi 25 minut, zkoušíme špejlí.
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený…
více o Špenátové karbanátky bez masa