2.33
Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdříve papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme,… více o Zeleninová pánev
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro doměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a… více o Fazolová polévka
Fazole necháme namočené ve vodě několik hodin. Ve stejné vodě je uvaříme, podle potřeby dolijeme vodu. Vaříme, až… více o Fazolová polévka
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli… více o Plněné krůtí stehno
Naklepeme krůtí plátky, posolíme a opepříme, poklademe slaninou. Jablko okrájíme a rozdělíme na "měsíčky". Na každý… více o Krůtí závitky s jablky
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme… více o Medové perníčky hned k jídlu
Všechny suroviny zaděláme na vále, necháme odpočinout 1/2 hodiny. Pak tvoříme kuličky a koncem vařečky do každé kuličky… více o Pouťové koláčky
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,… více o Bramborová paštika s uzeninou
Zpracujeme těsto a rozdělíme ho na dva díly. Vyválíme dvě placky, každou dáme na jiný plech. Jednu upečeme samostatně … více o Medovo-ořechové řezy
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte… více o Bramborový knedlík s cibulkou
Těsto: Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min. Po vykynutí vyválíme 1 cm… více o Pečené donuty
1. Pomoučit vál, uchopit těsto do levé ruky, položit polovinu těsta na pomoučený vál. 2. Těsto rozválet, obal… více o Šneci od Venouška
Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého… více o Cremes Brulées
Vše smíchejte v míse s olejem. Bylinky nemusíte trhat ani krájet, stačí je tam ponořit celé. Maso v marinádě nechte… více o Marináda s čerstvými bylinkami a medem
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a… více o Mňamózní houbový štrůdl