Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky.
Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Necháme vychladnout.
Oloupeme brambory a česnek. Na kostičky nakrájené brambory vložíme do 2 l osolené vody. Následně do hrnce prolisujeme česnek, přidáme kmín a vaříme, dokud brambory nezměknou. Poté přidáme kostku masoxu a pořádně rozmícháme.
Vmícháme vychladlou jíšku a krátce povaříme. Přidáme 2 vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit.
Polévku dochutíme pepřem, majoránkou a polévkovým kořením Maggi.
Podáváme zvlášť polévku, zvlášť krutony a při konzumaci mícháme.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky