3.56
RADA: Zápražka:
Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy, aby nám vychladla. Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou… více o Tiramisu trochu jinak
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám větší množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně… více o Brambory trochu jinak
Párky pokrájíme na kolečka, rajčata na menší kousky a cibuli na velká kolečka. Poklademe ve vrstvách do zapékací mísy a… více o Párečky trochu jinak
Jemný piškotový korpus potažený čokoládovou polevou se spoustou kokosu. To je dezert Lamington… Celý článek
Už jste ochutnali černý česnek? Na první pohled nevypadá nijak vábně. Někdo by si dokonce mohl… Celý článek
Horkovzdušná fritéza je malý domácí zázrak. Zvládne upéct, osmažit i zapéct téměř vše, a to s… Celý článek
Karbanátky jsou klasika, která patří mezi zlaté grály našich kuchyní. Možná také proto, že se… Celý článek
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom… více o Špagety se sýrovou omáčkou
Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Sýry nastrouháme na jemném struhadle, přimícháme na kostičky nakrájený salám, žloutky, mouku a sníh z bílků. Nesolíme.… více o Sýrové koule
Žloutky vyšleháme s vodou do pěny, přidáme oba cukry, šleháme min. 5 minut, prosejeme mouku s práškem do pečiva,… více o Dort Bořek stavitel
Vypracujeme těsto a vykrajujeme různé tvary perníčků a upečeme. Kdo nechce dělat tak velkou dávku, tak buď udělá z… více o Perníčky švagrové Evičky
Piškoty rozemeleme + změklé máslo, + ml. a vanilkový cuk, rum. Vše smícháme, přidáme či ubereme dle potřeby. Pokud… více o Bílé kokosové kuličky – nepečené
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a smícháme. Přidáme asi 1 lžíci majolky a 1 lžíci… více o Pórková pomazánka se sýrem
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí.… více o Kynuté knedlíky – univerzální těsto
Nahrubo nakrájenou cibuli a kmín restujeme na sádle do tmava. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme sůl… více o Guláš a správný základ
Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky… více o Česnekové špagety
Kapustu očistíme, pokrájíme na nudličky a dáme orestovat do hrnce s rozehřátým máslem s olejem. Až kapusta restováním… více o Rychlá kapustová polévka
Nejprve z mouky, tuku a šlehačky uhněteme těsto. To necháme do druhého dne uležet v lednici. Druhý den vyválíme a… více o Hastrmánky: křehké vykrajované cukroví