
2.75
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory. Přilijeme vývar a mléko (vaříme asi 20 minut).… více o Bramborová polévka
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,… více o Medzevská bramborová polévka
Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky. V… více o Pórkovo-bramborová polévka
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Z bílků našleháme s trochou cukru hustý sníh. Žloutky s máslem a cukrem utřeme do pěny. Do mouky přidáme prášek do… více o Domácí čokoládová bábovka
Hladkou mouku zalijeme smetanou, podle chuti osolíme a připravíme těsto. Nivu a salám nastrouháme na jemném struhadle a… více o Mušličky plněné nivou
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme… více o Pangas se žampiony a pórkem
Na oleji zpěníme cibuli,přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku… více o Pradědovo tajemství
Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hl. mouku, vajíčko, sůl, majoránku, cesnak, mletý pepř a… více o Moje zemiakové placky
Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu (stole). Rádýlkem (nožem) nařežeme na obdélníky velké cca 15 x 5 cm. Na… více o Povidlové kapsičky
Tvarůžky obalíme v mouce,vajíčku,strouhance a postup opakujeme asi třikrát.Kdo chce může přidat kolečko salámu ,cibuli… více o Smažené tvarůžky
Vše smícháme v těsto, které pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči. více o Buchta s jablky
Utřete máslo či tuk s třtinovým cukrem a přidejte vejce. Nakonec vmíchejte mouku , vločky , spařené rozinky , prášek do… více o Celozrnné sušenky
Fazole nechat namočit přes noc. Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k… více o Domácí pečené fazole
Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou… více o Dýňová šťáva
Dáme mouku+kokos+vanilkový cukr+cukr+Prášek do pečiva.Přidáme olej,Mléko,vejce a promícháme.Můžeme přidat kousky… více o Kokosové muffiny