
3.33
Oloupeme brambory. Do hrnce dáme vodu, kmín, bujón, brambory a vaříme. Až se uvaří brambory, tak je rozmačkáme, přidáme… více o Česneková polévka
Oloupaný česnek rozetřeme se solí, dáme do osolené vody, přidáme tlučený kmín, oloupané brambory nakrájené na kostky,… více o Česneková polévka
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený… více o Česneková polévka IV.
Tatarská omáčka patří mezi nejoblíbenější studené omáčky v českých domácnostech. Málokdo si… Celý článek
Když máte chuť na něco sladkého a opravdu dobrého, pak vám jistě přijdou vhod naše dezerty ze… Celý článek
Kopr je bylinka, kterou buď milujete, nebo nenávidíte, nic mezi tím. Patříte-li do první… Celý článek
Grilovaná vepřová žebra patří mezi skutečné lahůdky. Jejich chuti se máloco vyrovná. A i když… Celý článek
Do mísy dáme zakysanou smetanu (kelímek nevyhazujeme, budeme potřebovat na odměření mouky a cukru), přidáme vejce, cukr… více o Rychlý koláč s tvarohem a ovocem
1. varianta: Hovězí maso vařit se zeleninou, b. listem a kořením. Později přidat vepřové (obojí vcelku). Řepu umýt a… více o Boršč
Piškot Ušleháme bílky s cukrem, žloutky s olejem (může být i víc lžic), přidáme mouku s práškem do pečiva a drceným… více o Piškotovo-bebečkové řezy (co dům dal)
Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme, promícháme a… více o Rajská – rychlovka
Vše smícháme dáme do pekáče přikrejeme víkem nebo alobalem a pečeme při 250 stupních 1,5-2 hodiny.NEMICHAT více o Guláš v troubě
Rozpis na 1 dortovou formu: V misce dobře prošlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světle nadýchané pěny.… více o Koláč s vločkami
Kokos smýcháme s cukrem a přidáme bílek, dále rum podle potřeby aby se dala hmota tvarovat. Vznikne hmota ze které… více o Bílé myšky
Na rozehřátém oleji rozpustíme ančovičky, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Loupaná rajčata… více o Tuňák na olivách
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.… více o Drožďové knedlíčky do polévky
V míse zaděláme těsto (je to lepší, než na vále, nikam mouka nepadá, zpracovává se rukama) - do mouky uděláme důlek,… více o Zadělávané nekynuté koláče svatební nebo pouťové
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem,… více o Mramorový korpus
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s… více o „Meruňkové“ kuře po anglicku