Do hrnce vlijeme 1,5 l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a osolíme. Dáme vařit do změknutí brambor, asi 15 až 20 minut. Na závěr opepříme a do polévky vmícháme česnek rozetřený s máslem. Podáváme s kostičkami pečiva. Do polévky můžeme přidat na jemné proužky nakrájenou šunku, ale v tom případě ji předem nesolíme.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového