Česnekové jednohubky Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr smícháme v misce dohromady. Přidáme lisovaný česnek, špetku soli, pepře a vše… více o Česnekové jednohubky
Česnekové kuře Kuře rozčtvrtíme. Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem. Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku… více o Česnekové kuře
Česnekové kapsy Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do… více o Česnekové kapsy
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto… Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek… Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování… Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Skvělé těstoviny za babku Na pánev dáme rozpustit pomazánkové máslo (bez přidání tuku, oleje - nasucho!), přidáme nakrájený junior a pórek a… více o Skvělé těstoviny za babku
Sladký těstovinový nákyp Máslo umícháme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme uvařené těstoviny, sůl, vanilkový cukr, tvaroh, rozinky a trochu… více o Sladký těstovinový nákyp
Sýrová žemlovka Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chleba)… více o Sýrová žemlovka
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv… Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici 2-3 hodiny. Potom plníme ovocem. S těstem se velice dobře pracuje a je… více o Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem
Vídeňské prsty Tuk a cukry ušleháme do pěny. Přidáme ostatní ingredience. Těsto naplníme do přístroje na stříkání sušenek nebo do… více o Vídeňské prsty
Vídeňská bábovka Máslo,žloutky a cukr utřeme do pěny,přidáme citr.kůru,vanil.cukr,vlahé mléko a sůl.Z bílků vyšleháme sníh.Mouku… více o Vídeňská bábovka
Zapékané brambory s mletým masem Do pánve nalijeme olej ( málo oleje, maso pustí tuk při opékání), do rozehřáté pánve vložíme na jemno nasekanou cibuli… více o Zapékané brambory s mletým masem
Mazaneček KVÁSEK: Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme půl kostky droždí (mléko nesmí být horké, jinak… více o Mazaneček
Vepřové plátky v pórku Vepřové opláchneme, lehce naklepeme. Alobal vždy potřeme olivovým olejem, položíme plátek, který přelijeme 1 lžící… více o Vepřové plátky v pórku
Čočková polévka s uzeným masem Uzené maso zalejeme vodou a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nastrouhaný celer a na kostky nakrájené brambory,… více o Čočková polévka s uzeným masem
Křehké vafle Vše dobře promíchat. Vaflovač vždy dobře potřít. Vyndávat na mřížku. více o Křehké vafle
Hrníčkový dort s ovocem 1) Troubu si předehřejeme na 180°C 2) Formu nebo plech si vymažeme olejem a vysypeme moukou, tak aby nikde nebyla… více o Hrníčkový dort s ovocem