Česnekové jednohubky Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr smícháme v misce dohromady. Přidáme lisovaný česnek, špetku soli, pepře a vše… více o Česnekové jednohubky
Česnekové kuře Kuře rozčtvrtíme. Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem. Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku… více o Česnekové kuře
Česnekové kapsy Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do… více o Česnekové kapsy
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle… Mistrovské dílo s krémovými větrníky a karamelem, obklopené zlatými nitěmi z taženého cukru,… Celý článek
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční,… Kořeněný horký nápoj je v předvánočním čase stejně populární jako svařené víno. Umí krásně… Celý článek
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí… České Vánoce už dávno nejsou jen o kaprovi, cukroví a misce jablek s mandarinkami. Barevnost… Celý článek
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle… Na vánočku od babičky vzpomínáte, ale do své vlastní se pustit bojíte? Není se čeho bát!… Celý článek
Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou Nejprve nakrájíme maso na kostičky, nastrouháme nivu (může být i více, záleží na chuti) a nakrájíme pórek na kolečka.… více o Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou
Masový dort Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a… více o Masový dort
Pikantní směs z roštěné Roštěnku nakrájíme na nudličky, orestujeme, přidáme játra, kápie, žampiony nakrájené, pak přidáme kečup, chilli koření… více o Pikantní směs z roštěné
Rozinkové žemličky Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky.… více o Rozinkové žemličky
Rýžová směs Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a… více o Rýžová směs
Hovězí jen na česneku Rozpustíme v kastrolu asi 1/8 másla a přidáme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, posolíme z obou stran.… více o Hovězí jen na česneku
Obalované koblížky Do tvarohu zamícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Do tvarohu přimícháme mouku s práškem do pečiva a sůl.… více o Obalované koblížky
Zapečené brambory s mletým masem a… Nejprve si připravíme maso: na rozehřáté pánvi orestujeme na jemno nasekanou cibuli, pak přidáme maso, protlak,… více o Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Měsíční krajina Vyšleháme 4 celá vajíčka, přidáme moučkový cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a… více o Měsíční krajina
Pečená králičí stehna na cibuli a… Očištěné králičí stehna prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme na půl kolečka, česnek… více o Pečená králičí stehna na cibuli a česneku
Řecký šiš kebab Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na stejně velké kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtiny. … více o Řecký šiš kebab
Boloňské řízky – zapečené Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče. Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev,… více o Boloňské řízky – zapečené