Česnekové jednohubky Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr smícháme v misce dohromady. Přidáme lisovaný česnek, špetku soli, pepře a vše… více o Česnekové jednohubky
Česnekové kuře Kuře rozčtvrtíme. Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem. Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku… více o Česnekové kuře
Česnekové kapsy Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do… více o Česnekové kapsy
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu Prakticky z jednoho hrnce nebo z jedné pánve můžete připravit rodinnou večeři, která uspokojí… Celý článek
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem… Svačiny pro děti bývají na začátku školního roku velkým tématem. Je spousta těch, které skončí… Celý článek
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si… Malované dorty se v posledních letech staly velkým trendem. Nejde totiž jen o lahodný dezert,… Celý článek
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je… Pokud máte na zahradě rajčata, nejspíš právě teď řešíte, co s nedozrálými plody, které možná… Celý článek
Oříškový bochánek Čokoládu rozehřejeme v míse ve vodní lázni, po rozpuštění mísu z lázně vyjmeme a přisypeme cukr, ořechy a vajíčko.… více o Oříškový bochánek
Povidlové rohlíčky Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na dva díly. vyválíme placku kterou nakrájíme na 8 dílů, jako pizzu. Na… více o Povidlové rohlíčky
Vydatná polévka s nivou a klobásou Nastrouháme všechnu zeleninu, včetně cibule. Klobásu nakrájíme. To vše restujeme na trošce oleje, dokud nám zelenina… více o Vydatná polévka s nivou a klobásou
Bretaňský králík Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na… více o Bretaňský králík
Malinový sorbet Cukr, med, citronovou šťávu a 250 ml vody zahříváme cca 4 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Maliny rozmixujeme nebo… více o Malinový sorbet
Aladinův hrnec 1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na plátky rozkrájíme i krkovičku. Slaninu a cibuli… více o Aladinův hrnec
Dýňová polévka Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky asi 3 cm velké. Osmažíme na másle, zalijeme mlékem a zeleninovým vývarem z bujonů… více o Dýňová polévka
Zelný salát levný Salát nakrájíme nebo pomocí robota nakrouháme na tenké nudličky. Smícháme v míse s cibulí. Ze začátku je lepší mimo… více o Zelný salát levný
Norská rybí polévka Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Těstoviny podle Pepka námořníka Nejdříve si uvaříme těstoviny podle obvyklého návodu (vaříme ve vodě, do které přidáme olej a sůl, dokud těstoviny… více o Těstoviny podle Pepka námořníka
Sýrové toasty Petrželku důkladně omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky, ementál nahrubo… více o Sýrové toasty
Cucavé smetanové bonbony Porcelánovou mísu vymažeme olejem. Ve velkém kastrolu umícháme smetanu, med a cukr. Hřejeme při nejnižším stupni a… více o Cucavé smetanové bonbony