Česnekové fazolky se slaninou

3.27

hodnoceno: 22
Příprava: 20 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      plátek máslo
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 200
      g anglická slanina nebo vahalova
    • 300
      g zelené fazolky čerstvé nebo mražené

Postup přípravy receptu

  • Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus.
  • Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi vyškvařit.
  • K ní pak přidáme krátce osmahnout česnek a nakonec vmícháme prohřát i scezené fazolky. Osolíme, opepříme a přidáme plátek másla (0,5 cm), který v odstavené horké pánvi necháme jen rozpustit a dále už nesmažíme.
  • Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem nebo jako přílohu k masu.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: