
3.27
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s… více o Fazolový salát se slaninou
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca… více o Pórkový koláč se slaninou
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v… více o Těstoviny s dýní a slaninou
Omáčka z rajčat je, hned po kečupu, jedním z nejlepších způsobů, jak zpracovat letní úrodu.… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Patříte k milovníkům pizzy? Pak budete milovat i pide, slavný turecký „chléb“ ve tvaru lodičky… Celý článek
Znamení, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje nejen naše vlastnosti, ale třeba i preference… Celý článek
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom… více o Linecke cukrovi
Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru se udělá kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na… více o Hanácké vdolky
Tvarohy, vejce, sůl, krupičku pomocí mixéru smícháme. Rukama nebo pomocí 2 kávových lžiček tvoříme kuličky velké asi… více o Nejrychlejší tvarohové kuličky
Hmotu necháme odležet 1 noc - potom ji vyálíme asi tak na 5 mm a vykrajujeme... Dáme péct na vymazaný plech. Pozor,… více o Perníky z Redstonu
I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve… více o Obrácené mleté řízečky
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření,… více o Bigos
Jednu polovinu listového těsta rozválíme na dno vymazaného plechu s okrajem a strany povytáhneme. Těsto pokryjeme… více o Krémové řezy s jablky – listové těsto
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu rozválíme a pomocí válečku přendáme na vymazaný uzavřený plech.… více o Pudinkový řez z listového těsta
Kotlety vložit do směsi ze všech ingredincí a nechat uležet 12-24 hodin. Poté smažit jako přírodní řízek. více o Školníkovy kotlety
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kyselé zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky… více o Šukrut
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské… více o Jablečná buchta s pudinkem
Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí… více o Rajská polévka s krupicovými haluškami