2.8
Listové těsto rozválíme do kruhu, poté vezmeme kolečko na pizzu a uděláme trojúhelníčky. Nakrájíme párek na přibližně… více o Paprikové jednohubky
Silnější salám nakrájíme na 1/2 cm silné plátky (čím tenčí, tím lepší) – pozor nesmíme sloupnout z kůže – a naskládáme… více o Buřtové jednohubky
Těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme na čtverečky asi 5×5 cm. Na každý čtvereček uložíme kolečko klobásy a kousíček sýru… více o Slané jednohubky
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu, vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše… více o Banánové řezy s margotkou
Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání. Do… více o Mandarinkový dezert
Zbytek vepřové pečeně vyvážíme zhruba stejnou hmotností kysaného zelí (v případě kvalitní suroviny je však možno přidat… více o Pomazánka vepřo-zelo
Bílky s cukrem ušleháme, přidáme kokos, mouku a všechno dobře promícháme. Rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.… více o Kokosovo-kávové řezy
Na oleji orestujeme cibulku nasekanou na jemno. Na cibulku přidáme vepřovou konzervu (nakrájíme na kostičky, ať se… více o Špagety z konzervy
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka… více o Zapečené mleté maso s cuketou
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne… více o Mrkvová polévka s pomerančem
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno… více o Budapešťská výborná pomazánka
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy… více o Těsto na pizzu podle Moniky
Rybu osolte, opeprete a polozte ji do pekáce. Pokapejte ji citronovou stávou a pekác zakryjte alufolií. Dejte jej do… více o Citronová treska
Smícháme ingredience na marinádu a naklepané maso v něm necháme, nejlépe přes noc, marinovat. Pak rozpálíme pod grilem… více o Vepřové maso v lepkavé marinádě
Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Upečeme, necháme vychladnout, potřeme náplní a přiklopíme vrchním… více o Ořechové dortíčky