2.5
Z bílků a cukru ušleháme sníh. Přidáme teplou vodu, žloutky a polohrubou mouku. Pečeme v předehřáté troubě, asi 10… více o Roláda s mandarinkami
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s… více o Bábovka s mandarinkami – velká
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a příslušného množství prvního pudinkového prášku … více o Pudinková mísa s mandarinkami
Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Mouku prosít na vál, vyhloubit důlek. Máslo nakrájet na malé kousky, navršit kolem důlku a zasypat cukrem. Mandle,… více o Linecký dort Aenne Burda
Všechny suroviny smícháme, vytvoříme hladké těsto. Necháme do druhého dne odležet zabalené v lednici, poté pečeme… více o Perníčky III.
Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit… více o Tulácký guláš
V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme pokrájenou mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod poklicí… více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Do pekárny vlijeme mléko, přidáme vejce a máslo nakrájené na kousky. Poté přidáme mouky a na závěr kvasnice. Na pořadí… více o Housky z pekárny
1. Polotovar gnocchi dáme vařit podle návodu. 2. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a osmahneme na pánvičce.… více o Gnocchi s kuřecím masem a špenátovou omáčkou
Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Na drobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena (bacha, ať neshoří)… více o Jiříkův guláš
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě na skus, pak scedíme. Cibuli osmažíme na oleji, pak přidáme orestovat i… více o Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Přidáme máslo, sýry a osolíme, opepříme. Můžeme rozmixovat a přidat… více o Vajíčková pomazánka
Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu… více o Špaldové housky
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho… více o Staročeské zelníky s bramborami
Bramboru jemně nastrouháme a smícháme s máslem a majonézou, přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku a drcené nebo… více o Chipsová pomazánka