2.78
Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a vyváleným listovým těstem. V misce spojte tvaroh, žloutky, cukr moučku,… více o Tvarohový dort s čepicí
Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. V trošce vlažné vody odebrané z 6 dcl rozmícháme… více o Domácí chléb
Využijte sezonu dýní a připravte si z nich dýňové pyré – jednu z nejuniverzálnějších a… Celý článek
Mezi všemi ořechy si ty vlašské právem zaslouží stát na nejvyšší příčce. Jsou u nás… Celý článek
Skvělá, dozlatova upečená bramborová buchta je ovoněná slaninou, majoránkou a česnekem.… Celý článek
Albert Einstein byl nejen génius, který svou teorií realitivity změnil pohled lidstva na čas a… Celý článek
Mouku smícháme s medem a olejem, vznikne drobenka. Přidáme mléko a zpracujeme na pomoučeném vále na hladké těsto.… více o Pohankové sušenky
Přebrané borůvky uvaříme ve vodě. V mléce rozmočíme žemli, přidáme borůvky, povaříme a pak vše rozmixujme, okořeníme… více o Borůvková polévka
Těsto rozložíme na máslem pomazaný plech a uděláme tlusté okraje jako na pizzu. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C… více o Jahodová pizza
Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné… více o Plněný perník
Suroviny zpracujeme na těsto, které vyválíme 3 mm silné. Vykrajujeme kolečka s průměrem 4-5 cm a do poloviny z nich… více o Kočičí oči
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme zprudka na pánvičcce, aby se maso… více o Karlos z kuřecích prsíček
Vejce a cukr smícháme a mícháme tak dlouho pokud se v těstě nezačnou tvořit bubliny.Postupně přidámme trochu mouky… více o Skořicová buchta
Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Nabobtnalý hrách vaříme ve vodě, ve které byl namočen. Vaření… více o Hrachová kaše
Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Ve vysoké vrstvě tuku smažíme kousky, které nabíráme malou lžičkou (pozor -… více o Tvarohové koblížky bez kynutí
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků. Těsto… více o Dvoubarevný smetanový piškotový dort
Kostku tofu propláchneme vodou, rozkrojíme na půlky, které ještě rozpůlíme. Ze sojovky, 0,5 dcl vody, česneku,… více o Smažené sojové tofu
Opraný, přebraný a den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Smícháme ho s uvařenými kroupami, osolíme, opepříme,… více o Šoulet