3
Všechny ingredience dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto). Po… více o Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně
Do nádoby od pekárny dáme vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobíme kostku droždí, nasypeme cukr a hladkou… více o Chléb
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, troubu rozpálíme na 220 stupňů, z těsta vytvarujeme chléb, dáme na plech… více o Celozrnný chléb
Mistrovské dílo s krémovými větrníky a karamelem, obklopené zlatými nitěmi z taženého cukru,… Celý článek
Kořeněný horký nápoj je v předvánočním čase stejně populární jako svařené víno. Umí krásně… Celý článek
České Vánoce už dávno nejsou jen o kaprovi, cukroví a misce jablek s mandarinkami. Barevnost… Celý článek
Na vánočku od babičky vzpomínáte, ale do své vlastní se pustit bojíte? Není se čeho bát!… Celý článek
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,… více o Chlebíčky z mléčného baru
Na vále uhněteme těsto, tvoříme placičky a klademe na plech. Plech nemusíme vymašťovat, těsto mastné. Pečeme do… více o Rodinné škvarkové placky
Do skleněné zapékací mísy dáme: tak dvě lžíce oleje, na plátky nakrájenou slaninu rozložíme na dno, na slaninu dáme na… více o Tajemství ohně
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a poté podélně rozkrájíme na půlky. Žloutky vyjmeme, rozmačkáme a… více o Vejce plněná Nivou
Na oleji orestujeme cibuli, do ní přidáme na kostky nakrájený dietní salám a nakrájené žampiony a spolu orestujeme.… více o Zapékané pizza topinky
Krkovici opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na plátky, po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Kysané… více o Ovíněné zelí
Jednu polovinu listového těsta rozválíme na dno vymazaného plechu s okrajem a strany povytáhneme. Těsto pokryjeme… více o Krémové řezy s jablky – listové těsto
Nahrubo nakrájenou cibuli a kmín restujeme na sádle do tmava. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme sůl… více o Guláš a správný základ
Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny… více o Borůvkový (višňový) likér
Petrželku důkladně omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky, ementál nahrubo… více o Sýrové toasty
Kapusta a uzenina asi ve stejném množství se umele nebo rozmixuje, přidá se nakrájená nebo také umletá anglická slanina… více o Kapustové placičky
Nachystejte si i řepu, kterou nejdřív oloupejte a nakrájejte na nudličky. Na troše olivového oleje lehce zpěňte koření … více o Pohanka s červenou řepou a čočkou