
2.5
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře… více o Babiččina chlebová polévka
Jak na jednoduchou, rychlou a hlavně levnou polévku? Láďa Hruška to pro nás zas vymyslel! Předvaříme si vodu v… více o Chlebová polévka dle Ládi Hrušky
Směs různých druhů mouky, soli a koření zalijeme trochou vody. Dle potřeby můžeme přidat olej. Směs protřeseme, aby se… více o Chlebová placka snadno a rychle
Zavařování už dávno není jen o okurkách a marmeládách. Přinášíme pět neotřelých receptů, díky… Celý článek
Když se řekne listová zelenina, většina z nás si představí špenát, salát nebo kapustu.… Celý článek
Jste milovníky povidel, ale nikdy jste si netroufli je připravit sami doma? A přitom je to tak… Celý článek
Co si o prázdninách přát víc, než jídlo hotové za půl hodiny! Máme pro vás tipy na rychlé a… Celý článek
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a pokapeme je olejem. Polijeme předem připravenou omáčkou (sýr s tvarohem… více o Tortelliny v sýrové omáčce
Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno,… více o Bůček na čínský způsob
Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším… více o Gibanica
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Nalijeme do… více o Hildin vynikající makovec
Oloupaný česnek nakrájený na půlky případně čtvrtky stroužků protlačíme z boku do celého hermelínu - doporučujeme si… více o Nakládaný celý hermelín
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)… více o Tvarohový nákyp s jablky
Hermelíny nastrouháme najemno, přidáme vejce, 2 lžíce strouhanky, sůl, majoránku, pepř, prolisovaný česnek a vše… více o Hermelínové karbanátky
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Dle návodu na sáčku Panna Cotta (fa. Amylon) připravíme panna cottu. Do mističky dáme po obvodu jahody nakrájené na… více o Panna cotta – jahodová
Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny. Do mouky prosijeme kakao. Z bílku ušleháme tuhý sníh a střídavě se sněhem… více o Míša řezy podle Růži
Žloutky a cukr zpracujeme mixérem dohladka. Pak vmícháme máslo, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem,… více o Mámina ořechová bábovka
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout. Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek,… více o Pikantní vepřové se smaženou rýží