3.55
Starý chleba namočíme přes noc, pak vymačkáme vodu, dáme do mísy a se zbylými přísadami uděláme těsto jako na… více o Chlebové placky
Krajíce starého chleba rozdrobíme, přidáme rozdrobenou kostku droždí a zalijeme vlažnou vodou. Necháme namočené aspoň 3… více o Chlebové rohlíčky
Tyčinky Snickers a arašídy nahrubo nasekáme. Máslo, sůl, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Postupně do ní… více o Americké bochánky
Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Všechny přísady smícháme v husté těsto, z kterého vyvalíme tyčinky, ty zatočíme a konce přitiskneme. Pečeme na suchém… více o Tvarohové preclíčky
Rohlíky podélně rozkrojíme, měkkou část vydlabeme. Na náplň prolisujeme tvaroh (nebo použijeme jemný), vejce,… více o Tvarohové rohlíky
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu… více o Paličkové cukroví – linecké
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalejeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na… více o Ruský boršč
Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule - 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa … více o Cibulové hovězí
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou… více o Čokoládové suflé
Ovesné vločky smícháme s kokosem, semínky, nahrubo nasekanými rozinkami, olejem, vanilkou, skořicí a vejcem. Na závěr… více o Kokosové placičky
1. Vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu odpočinout. Pak z něho vyválíme plát a vykrájíme kolečka. 2. Pečeme… více o Nugátová kolečka
Zelí pokrájíme nebo nakrouháme, dáme do kastrolu, osolíme, přilijeme vodu a necháme 20 minut dusit. Až bude měkké,… více o Valašský kapušník
1. Z křídel odřízněte špičky a v kloubu je rozpůlte. 2. Osušte, osolte a smažte v dostatečném množství oleje dozlatova… více o Buvolí křídla
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat uzeninu dle vlastního výběru s česnekem,… více o Houbová smaženice se sýrem
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí.… více o Kančí guláš