Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého chleba, osolíme, na to nasypeme vrstvu škvarků a nadrobno nakrájenou cibuli. Vrstvy opakujeme, až je kastrol plný. Poslední je vrstva chleba.
Nahoru poklademe několik plátků másla a dáme do trouby zapéct dočervena. K tomu se pojídá salát z kysaného zelí. Je to dosti netradiční, ale chutné jídlo. Pochází z Krkonoš.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodinky do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky