
3.81
Omyté papriky opečeme 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Necháme vychladnout, oloupeme, zbavíme jádřinců a… více o Kuře s paprikou a olivami
Připravíme marinádu. 1 až 2 lžíce medu smícháme s olejem, bazalkou, pepřem, zázvorem a špetkou soli. Zázvor používám… více o Kuřecí špíz se zázvorem
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi… více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Použitá dávka se může zmenšit dle chuti. Na vál vysypeme 1kg kysaného zelí, zasypeme hladkou moukou. Vzniklou hmotu… více o Zelné placky
- špagety uvaříme - cibuli nakrájíme na kostičky - osmažíme na tuku dozlatova - přidáme maso, rajčatový protlak a… více o Boloňské špagety
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře… více o Kachna pod stolem
Hermelín rozkrojíme na dvě kolečka, opatrně vydlabeme. Tavený sýr, česnek, pažitku, majonézu a vybranou část hermelínu… více o Hermelínová mozaika
Na oleji orestujeme 15 minut všechnu zeleninu mimo řepy. Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalejeme… více o Zeleninový boršč
Uvaříme pudink dle návodu, ještě do teplého zašleháme tvaroh, máslo, med, cukr podle chuti a rum. Do mističek dáme… více o Karamelovo-tvarohový dezert s piškoty
Do 5ti litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes … více o Sirup z květů černého bezu
Vezmeme si mísu.Dáme do ní cukr,mléko,mouku a vejce které posypeme špetkou soli.Po chvilce začneme mixovat.Mixujeme max… více o Halloweenská buchta
Vodu s máslem vložíme do kastůlku a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se hmota nezačne… více o Marcipánová hmota falešná (varna)
Těstoviny uvařte podle návodu. Olej rozehřejeme na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud… více o Boloňské těstoviny
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a… více o Mňamózní houbový štrůdl
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova. Cibuli… více o Francouzská cibulačka IV.