
3
Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého… více o Chřestová polévka
Na vál prosijeme mouku, přidáme tuk rozsekaný na kousky a promneme. Přidáme tvaroh, žloutek a rychle vypracujeme hladké… více o Tvarohové chrupinky
Tvaroh, cukr, mouku a žloutek smíchejte dohromady a vypracujte těsto. To nechte v ledničce asi 1 hodinu odpočinout. Pak… více o Tvarohové chrupinky
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Halloween, svátek plný kouzel, převleků a tajemných světýlek, se blíží. Slaví se 31. října a… Celý článek
Také milujete neodolatelnou vůni a božskou chuť čerstvě upečených horkých kaštanů? Obvykle si… Celý článek
Kuře dáme na pekáč, podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme péct. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a dáme… více o pečené kuře s vař bramborem
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k… více o Krakonošovy drny s kapustou
Maso naklepeme na tenké široké plátky. Osolíme, okořeníme dle chuti - já použil směs na gyros, ale je možná jakákoliv… více o Kuřecí bábovičky
Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, jež částečně zasahují i maso. Máslo a koření… více o Satanova kuřecí stehýnka
Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme,… více o Vinařské kotlety
Maso naložíme nejlépe 1 den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané… více o Pečené maso na houbách
Cibuli, česnek a rozmarýn osmahneme, přidáme oloupaná nakrájená rajčata Přilejeme červené víno, osolíme, opepříme a… více o Těstoviny s játry
Ingredience smícháme a povaříme. Sklenice naplníme okurkami, křenem, mrkví, cibulí, koprem a lákem. Otřeme vršek… více o Znojemský lák na okurky
nálev: do hrnce dejte pepř, nové koření, česnek, cukr, ocet a vodu a povařte 10 minut buřty: rozřežte… více o Utopení utopenci
Brambory na kostky dáme vařit do vývaru. Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a… více o Rajčatová polévka
Z mouky, cukru, žloutku, hery, kakaa a mléka vypracujte hladké těsto. Rozdělte je na dvě koule a uložte alespoň na 20… více o Lahodný koláč s tvarohem
Vejce našleháme s cukrem, přišleháme mouku s práškem do pečiva, přidáme mandle, mrkev, kůru z citronu, rum. Dobře… více o Mandlovo-mrkvový řez