Chundelka – polévka

2.83

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 2
      ks brambory
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  • Ze strouhaných syrových brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme hustší těsto. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme malé nočky (můžeme i ručně vytvořit malé kuličky).
  • 1 litr vody uvedeme k varu, přidáme masox a vkládáme bramborové nočky. Vaříme asi 5 minut. Přidáme osmaženou cibulku a rozšlehané vejce. Krátce povaříme. Ochutíme polévkovým kořením a petrželkou.

Podobné recepty

Použité suroviny: Brambory Hrubá mouka Sůl Vejce

Doporučujeme

Další doporučené recepty: