Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli, přidáme kečup, bílé víno, vývar a smetanu.
Zpět vložíme řízky se slaninou a dusíme při nízké teplotě, občas obrátíme. Papriku nakrájíme na nudličky, houby na plátky, rozložíme na řízky a společně dusíme posledních deset minut před podáváním. Na závěr dochutíme.
Jako přílohu můžeme podávat brambory. Například takto upravené: napůl uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, rozčtvrtíme, dáme do rozpáleného oleje a osmažíme.
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě